Wat is een overvloed opstelling en hoe werkt het??

Wat is een overvloed opstelling en hoe werkt het??

Hoewel je misschien al wel bekend bent met of eens gehoord hebt van een familieopstelling, organisatieopstelling of spiegelopstelling, kan ik me voorstellen dat je denkt: 

Daarom lees je in dit artikel wat de magie is van een overvloed opstelling, wat de voordelen zijn en waarom wij zó gepassioneerd zijn over deze methode om bewustwording te creëren om je tekort naar overvloed te transformeren. Geniet en laat je verwonderen! 

Wat is een overvloed opstelling? 

Met een overvloed opstelling maken we je bewust van waarom je iets denkt, voelt, zegt of doet. Door blinde vlekken en onbewuste belemmerende denk-en gedragspatronen zie, voel en ervaar je niet altijd de overvloed in jezelf, relaties en je bedrijf, terwijl de overvloed wél altijd aanwezig is.

Bij een overvloed opstelling zetten we daarom de techniek van het spiegelen in op diepere lagen om je systemisch bewustzijn te vergroten. Hierbij gaan we ervan uit dat jouw buitenwereld een reflectie is van jouw binnenwereld en dat elke relatie een weerspiegeling is van de relatie met jezelf. 

De mensen met wie je je omringt zijn namelijk uitstekende spiegels om je te laten zien wie je in essentie bent en waarin je nog in tekort leeft. De vraag is alleen: ben je ervan bewust?

Wat spiegelen je vader, moeder, partner, kinderen, broers, zussen, familieleden, vrienden, teamleden of klanten jou? Dus wat laat de buitenwereld zien in jouw binnenwereld waarin je nog niet 100% vanuit overvloed leeft met een overvloed mindset?

De techniek van het spiegelen combineren we met universele overvloedprincipes, familiepatronen, positieve psychologie en de wet van aantrekkingskracht om je bewust te maken van je innerlijke blokkades, zoals angsten en onzekerheden.

"If you change the way you look at things, the things you look at change."

Een overvloed opstelling is dus een methode om inzichtelijk te maken waar je diepgewortelde patronen en overtuigingen vandaan komen en wat je nodig hebt om dit los te laten en helen. 

Dit helpt je om vanuit andere invalshoeken je onbewuste belemmerende denk- en gedragspatronen waar te nemen. Zo maakt een overvloed opstelling het:

 • Onbegrijpelijke begrijpelijk
 • Onzichtbare zichtbaar
 • Onmogelijke mogelijk
 • Onbewuste bewust
 • Ongeloofwaardige geloofwaardig
 • Ondenkbare denkbaar
 • Onoverzichtelijke overzichtelijk
 • Onrustige rustig
 • Onveilige veilig

Met als positief gevolg dat je een innerlijke shift maakt van tekort naar overvloed voor méér geld, liefde, kracht, energie of tijd. Zo ga je zien, geloven en ervaren hoe het is om de kern van je diepgewortelde overtuigingen los te laten en te transformeren naar plafond doorbrekende overtuigingen. 

Ook creëer je met een overvloed opstelling een diepere verbinding met de overvloed in jezelf, met je partner, je bedrijf, teamleden, klanten, familie en vrienden!

"Als je doet wat de massa niet doet, krijg je wat de massa niet ziet, gelooft, aantrekt, creëert, toelaat, ervaart en deelt: overvloed, innerlijke vrijheid en grenzeloze vreugde!"

Hoe werkt een overvloed opstelling? Wat kan je verwachten? 

In een overvloed opstelling zoomen we vooral in op onzuiverheden en zuiverheden die op je levenspad zijn gekomen. Wie je nu bent, wat je nu zegt, wat je nu voelt en wat je nu doet in je leven en ondernemerschap is namelijk een optelsom van je ervaringen uit het verleden.

Onbewust leef je op basis van aangeleerde overtuigingen, familiepatronen en programmeringen die je van kinds af aan hebt meegekregen. Dit is een gevolg van alles wat je hebt gezien, gehoord en beleefd.

Indirect bepaalt dit dus ook of je leeft vanuit tekort of overvloed, want alles begint met diepgewortelde denk- en gedragspatronen. 

Zo is alles in het leven een perceptie.
Want als je kijkt vanuit een roze bril naar de wereld, wat zie je dan? De wereld in het roze.
En als je om je heen kijkt door een zwarte bril, wat zie je dan? De wereld in het zwart. 

Hoe je iets ervaart en ziet, wordt bepaald door de bril waar je doorheen kijkt.
Dus kijk je door de bril van overvloed of door de bril van tekort?

"Pas als je bewust bent wat jouw buitenwereld jouw binnenwereld spiegelt, kan je bewust kiezen vanuit overvloed voor een andere uitkomst."

Tijdens de overvloed opstelling zoomen we in op jouw innerlijke houding en perspectief ten opzichte van een persoon of situatie. Zodra er meer bewustwording is over wat je blinde vlekken en onbewuste belemmerende denk-en gedragspatronen zijn, dan zetten we woorden op papier voor innerlijke rust, heling en bevrijding.  

Let op, dit gaat over jouw perceptie van de personen. Je heelt dus jouw perceptie van die personen en niet de personen zelf, behalve jouw innerlijke vrouw en man. Daarin geef je jezelf wat je wilt voelen en doen omtrent je specifieke thema.

Je integreert samen met ons de geheelde personages en/of delen in jou en zetten we nieuwe percepties neer, zodat de energie weer kan stromen. Want als jouw energie weer stroomt, kunnen nieuwe mogelijkheden zich aandienen en kijk je anders tegen jezelf en de buitenwereld aan. Dit geeft je de mogelijkheid de overvloed in je leven te gaan zien, geloven, aantrekken, creëren, toelaten, ervaren en delen met anderen. Daar zit de route naar onbeperkte overvloed, innerlijke vrijheid en grenzeloze vreugde!

Waarom is een overvloed opstelling een liefdevol én waardevol cadeau aan jezelf?   

In plaats van alsmaar méér, méér en méér te leren is het waardevoller om aangeleerde, belemmerende overtuigingen en patronen juist af te leren. De magie zit 'm in het loslaten, zodat je jouw authentieke kern meer kan toelaten. 

Verlos en bevrijd jezelf van emotionele onverwerkte pijn en verdriet uit het verleden. Een rollercoaster aan emoties over geld, liefde, kracht, energie en tijd zitten ongemerkt verborgen in jou.

Voel je je gestrest, gespannen, verdrietig, gefrustreerd, verslagen, wanhopig, depressief, boos, jaloers, angstig, onzeker of schuldig? 

Ervaar je schaamte, heb je last van een kritisch zelfbeeld of voel je een innerlijke leegte?

Of voel je je niet gezien, gehoord, gewaardeerd of gesteund?

Wat je emoties ook zijn, het is jouw relatie met geld, liefde, kracht, energie of tijd wat je dwars zit en dit beïnvloedt hoe je omgaat met geld, liefde, kracht, energie of tijd. 

"Zelfkennis- en heling is de onmisbare kracht om in alignment te leven vanuit je authentieke zelf." 

Tegenwoordig is gelijkmatigheid en middelmatigheid de norm in de maatschappij, maar waarom zou je leven naar een opgelegde maatstaf van de massa? Dan raak je steeds verder verwijderd van wie je in essentie bent, waar je voor staat en wat je wilt aantrekken in je leven en ondernemerschap. 

Je hoeft je niet te identificeren met wie je denkt te moeten zijn, want: 

 • Je bent niet je lichaam 
 • Je bent niet je emoties
 • Je bent niet je gedachten

Je hebt wél een lichaam, emoties en gedachten, maar je bent het niet. Dat is een cruciaal verschil en sterker nog: ongemerkt doe je vaak wat je niet bent. Met andere woorden, je denkt en handelt naar de verhalen die je over jezelf vertelt. Dit vormt samen jouw identiteit. 

Maar kloppen die verhalen wel? En leef je wel écht je eigen leven? Of leef je onbewust het leven van je ouders of zelfs van je opa's en oma's doordat je familiepatronen hebt overgenomen en aangeleerd? 

Zolang je nog niet de baas bent over je eigen gedachtes, emoties en gedrag, zijn je gedachtes, emoties en gedrag de baas over jou. 

"Hoe meer bewustwording je creëert op hoe je in het verleden geprogrammeerd bent, des te beter je met de kracht van spiegelen jouw perceptie op de werkelijkheid kan veranderen."

Soms heb je lange tijd niet door dat je ontrouw bent aan jezelf, teveel concessies doet en je blijft aanpassen. Totdat je ontdekt dat er meer mogelijk is dan wat je ooit had gezien, geloofd of gehoord. 

Hoewel je dromen eerst misschien onmogelijk en onwaarschijnlijk lijken, kunnen ze óók onvermijdelijk worden. De enige echte beperking is je fantasie. Want aan mogelijkheden is er nooit geen gebrek, alleen wel aan je creativiteit. 

Zo ligt er een onvergetelijke toekomst voor je als je volledig durft te geloven in de grootsheid van je dromen. Want als je de tijd van je leven wilt hebben, verander dan eerst hoe je die tijd gebruikt.

Het is zo verleidelijk om alsmaar door te blijven gaan in de waan van de dag zonder eens écht te verstillen en vertragen. Het is makkelijk om je emoties te onderdrukken en niet te doorvoelen wat je te voelen hebt. Dit creëert een schijnveilige pleister op de emotionele pijn die je voelt. 

Als je je triggers niet aankijkt, ben je aan het vluchten, vechten of bevriezen. Dan worden je obstakels alsmaar groter en voel je minder verbinding met de overvloed in jezelf, relaties en je bedrijf. 

Terwijl het juist zo interessant is om bij jezelf af te vragen: "Wie wil ik zijn als partner, vriend(in), zoon, dochter, vader, moeder of ondernemer? En welke gedachten, labels, oordelen, verwachtingen, herinneringen, overtuigingen en patronen mag ik dus loslaten om te zijn wie ik werkelijk ben?"

Onderstaande quote van Margaret Young is daarom spot-on als je het ons vraagt: 

"Vaak proberen mensen hun leven achterstevoren te leven: ze proberen meer dingen of meer geld te hebben om meer te kunnen doen wat ze willen., in de hoop dat ze gelukkiger worden. Het werkt eigenlijk net andersom. Je moet eerst zijn wie je werkelijk bent en vervolgens doen wat je moet doen om te hebben wat je wilt wilt." 

Waarom zijn we zo gepassioneerd over overvloed opstellingen?

Als overvloed experts is het onze missie dat je leeft vanuit overvloed in plaats vanuit tekort. Met systemische mindset coaching houden we je liefdevol een spiegel voor, zodat je bewust wordt van je diepgewortelde denk-en gedragspatronen uit je familiesysteem. 

Dit helpt je als ondernemer om belemmerende aangeleerde (familie)patronen te doorbreken om: 

💰 méér geld te verdienen met een krachtige money mindset vanuit zichtbaar pionierschap en een slimme business strategie

❤️ méér onvoorwaardelijke liefde te voelen om vanuit zuivere intenties te verbinden met jezelf, familie, partner, vrienden, klanten en teamleden

🔥 méér schaamteloos jezelf te zijn om vanuit moedig leiderschap te staan voor wie je bent en waar je in gelooft

🍀 méér levensenergie, ontspanning, flow en rust in je hoofd te krijgen dankzij meer grip op je gedachten, gevoelens en gedrag

⏰ méér kostbare tijd slimmer te besteden om te leven en ondernemen vanuit je genialiteit én met een gezonde werk-privé balans

"Leven vanuit overvloed gaat voorbij aan je angsten, twijfels, onzekerheden, blokkades, obstakels, conditioneringen en programmeringen."

Net zoals dat je Engels, Frans, Spaans of Duits kan leren spreken als tweede taal, is de taal van het spiegelen onze tweede taal geworden. In persoonlijke opstellingen hebben we de magie van het spiegelen zelf eerst doorvoelt en doorleeft om innerlijk werk te doen en in te zoomen op onze blauwdruk qua geld, liefde, kracht, energie en tijd. 

Sindsdien vielen er bij ons allerlei kwartjes. De puzzelstukjes vielen op hun plek, waardoor we verlost en bevrijd raakten van familie- en egopatronen. We doorzien en doorvoelen nu makkelijker en sneller denk-en gedragspatronen uit ons familiesysteem die niet van ons zijn, maar die ons wel jarenlang belemmerden om de overvloed te zien, voelen en ervaren. 

Meer over onze avonturen en transformaties lees je hier >>> 

Wat maakt een overvloed opstelling anders dan een familieopstelling? 

Bij een familieopstelling breng je in kaart wat jouw rol is in het systeem – in dit geval jouw familie – waar je je in bevindt. Je ontdekt hoe jij en de anderen in het systeem elkaar beïnvloeden, onderling communiceren en leert patronen te herkennen. Hiervoor heb je representanten nodig die de rol van familieleden vertegenwoordigen. 

Terwijl bij een overvloed opstelling geen representanten nodig zijn, ook al gaan we wél de diepte in om familiepatronen onder de loep te nemen. Je hebt niemand anders nodig dan jezelf, waarbij je gaat staan op papieren op de grond om schaduwkanten in het licht te zetten. 

Het grootste verschil tussen een familie opstelling en een overvloed opstelling zit 'm in het spiegelen op diepere lagen, waardoor je vanuit een andere invalshoek de pijn van vastzittende emotionele patronen kan uitwerken en verwerken.

Onder begeleiding van ons maak je verbinding met je hart in plaats van hoofd onder het motto "Hoofd UIT, hart AAN". Je hart wijst je de weg. Zie het als jouw innerlijke kompas, dus we nodigen je uit om écht diep te voelen en te vertrouwen op je intuïtie. Zo kan je je systemisch bewustzijn verruimen om delen in jezelf aan te kijken, los te laten en te doorbreken. 

Hoe lang duurt een overvloed opstelling? 

Een overvloed opstelling neemt in totaal zo'n 3 à 4 uur in beslag en houd rekening met extra tijd voor het voor- en nagesprek. Heb je een tijdslimiet? Geef het dan van tevoren aan, want dan houden we er rekening mee. 

Onze passie voor persoonlijke, zakelijke en spirituele groei komt samen in een overvloed opstelling, want we zien het écht als spel om jouw blauwdruk en innerlijke mentale blokkades rondom een specifiek thema boven water te krijgen en dus in kaart te brengen. 

Dat merk je al snel genoeg, want we luisteren diep, vragen door tot de bodem, houden je liefdevol spiegels voor, nemen blinde vlekken weg, creëren helderheid en bieden je een hoopvol toekomstperspectief. Allemaal onder het mom van 'Connecting the dots'. 

Zo zei Steve Jobs altijd mooi: 

"You can't connect the dots looking forward: you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future."

Dit zeggen anderen over een overvloed opstelling: 


Welke overvloed opstellingen kan je bij ons komen ervaren?

Met het inspiratieplatform Abundancy bieden we overvloed opstellingen aan verdeeld over de 5 overvloed thema's:

💰 Overvloedig geld
❤️ Onvoorwaardelijke liefde
🔥 Schaamteloze kracht
🍀 Onuitputtelijke energie
⏰ Oneindige tijd

In totaal kan je nu bij ons terecht voor 15 verschillende overvloed opstellingen: 

Een compleet overzicht over alle overvloed opstellingen vind je hier: https://abundancy.nl/overvloed-opstellingen/

Naast dat je een losse overvloed opstelling bij ons kan boeken, kan je jouw innerlijke transformatie en doorbraak óók realiseren in één van onze 3-maanden coachingstrajecten inclusief meerdere overvloed opstellingen: 

Gratis "Leven vanuit overvloed" Masterclass

Wil je laagdrempelig kennismaken met de magie van overvloed opstellingen en spiegelen om jouw tekort qua geld, liefde, kracht, energie of tijd te transformeren naar meer overvloed? 

Doe mee met onze gratis "Leven vanuit overvloed" masterclass en ontdek: 

🎉 Waarin je nog in tekort leeft en welke stappen je kan zetten om jouw tekort te shiften naar overvloed

🎉 Hoe je met de kracht van spiegelen op diepere lagen jouw schaduwkanten in het licht kan zetten

🎉 Met welke universele overvloed principes je als een magneet overvloed aantrekt in plaats van afstoot

Meld je hier aan >>>

Gratis Abundancy Call van 15 à 20 minuten

Vraag je je af wanneer een overvloed opstelling iets voor je is en hoe dit je kan helpen om diepgewortelde patronen los te laten en te doorbreken? 

En wil je voor jezelf eerst onderzoeken wat een overvloed opstelling voor je in beweging kan zetten op een specifiek thema in je leven of ondernemerschap?

Boek hier jouw gratis Abundancy Call >>>  


Over de schrijver
Hi, mijn naam is Thijs Unij. Ik help je met ontspannen ondernemen en in vrijheid verbinden vanuit overvloed, innerlijke vrijheid en grenzeloze vreugde. Voor méér financiële overvloed, onvoorwaardelijke liefde, schaamteloze kracht, onuitputtelijke energie en oneindige tijd. Want juist in een wereld waarin de massa leeft vanuit angst en tekort, deel ik graag mijn visie over hoe je met systemisch werk, spiegelen en een strategisch business- en liefdesplan kan leven vanuit liefde en overvloed!
Reactie plaatsen