Relatiecoaching met systemisch werk voor ZZP'ers en MKB-ondernemers die relatieproblemen willen oplossen

Zoek je een relatiecoach, want wil je met relatiecoaching een ongelukkige en ongezonde relatie met je partner, kinderen, vader, moeder, broers, zussen, familieleden, vrienden, buren, teamleden of klanten verbeteren? Met relatiecoaching creëer je méér veiligheid, vertrouwen, verbinding, vrijheid en vreugde!

Voel je het verlangen naar échte verbinding, maar zit je vast in een toxische relatie?

Een toxische relatie is ongezond, ongemakkelijk en ongezellig. Dat maakt je ongelukkig, onrustig en onzeker, want is je relatie nu nog een bron van spanning, strijd, stress, schuld, schaamte, spijt of somberheid?

Een ongezonde relatie met je partner, kinderen, vader, moeder, broers, zussen, familieleden, vrienden, buren, teamleden of klanten: 

 1.  Maakt je boos
 2.  Kost je energie
 3.  Zorgt voor gedoe 
 4.  Beperkt je vrijheid
 5.  Creëert verwarring
 6.  Veroorzaakt verdriet
 7.  Vergroot je frustraties
 8.  Leidt tot teleurstelling
 9.  Versterkt je eenzaamheid
 10.  Laat je twijfelen aan jezelf
 11.  Triggert je diepste angsten
 12.  Brengt negativiteit in je leven

Verwijten, misverstanden, oordelen, conflicten en ruzies staan vaak in de weg om emotionele verbinding met diepgang te voelen. 

Relaties voelen dan juist koud, leeg, afstandelijk, verstikkend, oppervlakkig, onvoorspelbaar, uitputtend of als een eenrichtingsverkeer aan.

Voor wie is relatiecoaching?

Je voelt je niet altijd gezien, gehoord, gewaardeerd of geliefd in wie je bent, wat je voelt en wat je doet. Mede door communicatieproblemen voel jij je niet écht begrepen, want jullie staan soms lijnrecht tegenover elkaar.

Je irriteert je te vaak aan de ander vanwege narcistisch, manipulatief, dominant, controlerend, kritisch, afstandelijk, overbezorgd, negatief, autistisch of conflictvermijdend gedrag.

Je wilt stoppen met pleasen, want je bent klaar met sociaal wenselijk gedrag om ergens bij te horen. Toch blijft het opbouwen en onderhouden van een relatie ingewikkeld vanwege een emotionele rollercoaster.

Je blijft twijfelen over je relatie, want wil je misschien de relatie verwateren, verwaarlozen of verbreken? Of wil je juist wel je liefde, tijd, energie en aandacht investeren in jullie relatie, maar ben je nog zoekende in hoe je wil verbinden? 

Je hebt nog teveel moeite met grenzen stellen en aangeven. Vanwege een gebrek aan assertiviteit leef je nog niet altijd trouw aan jezelf als het gaat om je geld, tijd en energie management

Hoe lang blijf je nog vasthouden aan een ongezonde relatie?

Je weet dat emoties ontkennen, ontvluchten en onderdrukken niet de oplossing is voor je relatieproblemen. 

Tóch ben je niet 100% schaamteloos jezelf in een ongezonde relatie.

Ondanks je liefdespijn: 

 1. ga je door met investeren in een relatie die je compleet leegzuigt, uit angst voor het onbekende en de leegte die achterblijft

 2. praat je niet kwetsbaar, open en eerlijk over je diepste verlangens, want je spreekt jezelf niet uit en vraagt niet wat je wil ontvangen

 3. ben je emotioneel onbereikbaar en houdt je emoties buiten de deur uit angst voor afwijzing, kritiek of om verlaten te worden 

 4. houd je de schijn van geluk in stand en hoop je op verandering, zelfs als je weet dat de ander niet bereid is om te veranderen

 5. blijf je jezelf wegcijferen en offer je je eigen behoeften op, zelfs als dit ten koste gaat van je levensenergie en zingeving

 6. vermijd je moeilijke gesprekken en confrontaties, in de hoop dat je relatieproblemen vanzelf verdwijnen

 7. maak je jezelf wijs dat je de relatieproblemen kan verdragen, terwijl het diep van binnen hartverscheurend is
Relatietherapie en relatiecoaching met systemisch werk

Relatiecoaching met systemisch werk als tegengif voor toxische relaties

Relatiecoaching is niet alleen bedoeld voor de toxische relatie met je partner, maar juist ook voor de ongezonde relatie met je: 

 • ouders
 • kinderen
 • familieleden
 • vriendschappen
 • teamleden
 • klanten
 • buren

Hierbij geldt: elke relatie is een spiegel van de relatie met jezelf!

Wat je waarneemt en ervaart is een weerspiegeling van je overtuigingen, patronen en overlevingsmechanismen. Met andere woorden: wat je in de ander ziet, zegt alles over jezelf. 

In essentie is elk relatieprobleem te herleiden naar je moederwond of vaderwond uit je familiesysteem. Ongeacht met wie je een toxische relatie hebt. 

Vandaar dat we in onze relatiecoaching dieper in gaan op de kern van je ongezonde relatiedynamieken- en patronen op basis van je: 

 • Moeder-dochter relatie
 • Moeder-zoon relatie
 • Vader-dochter relatie 
 • Vader-zoon relatie

Met als resultaat: je kan weer in vrijheid verbinden vanuit onvoorwaardelijke liefde en overvloed. Kwetsbaar, open en eerlijk.

Zonder maskers, oppervlakkige koetjes en kalfjes, sociaal wenselijk gedrag, ongemakkelijke stiltes en gekwetste ego's!  

"Relatiecoaching is een investering in de kwaliteit van je relaties, want je leert jezelf en de ander begrijpen met systemisch werk."

In vrijheid verbinden vanuit overvloed met relatiecoaching

Wil je niet uit elkaar groeien, maar juist meer in vrijheid verbinden?
Stop het gedoe en gezeik in je toxische relatie met je partner, kinderen, vader, moeder, broers, zussen, familieleden, vrienden, buren, teamleden of klanten!

Laat de liefde stromen met relatiecoaching en groei samen: 

 • Van binding naar verbinding
 • Van weerstand naar acceptatie
 • Van negativiteit naar positiviteit
 • Van geslotenheid naar openheid
 • Van wantrouwen naar vertrouwen
 • Van onbegrip naar wederzijds begrip
 • Van oppervlakkigheid naar diepgang
 • Van individualiteit naar saamhorigheid 
 • Van afstandelijkheid naar betrokkenheid