Digitaal vastgoed opbouwen en 24/7 geld verdienen met je online business
Ondernemerschap
Thijs Unij
Ondernemerschap
0

Digitaal vastgoed opbouwen en 24/7 geld verdienen met je online business

0

Met digitaal vastgoed kan je online geld verdienen. Dit is ideaal voor je vermogensopbouw om een vrij leven vanuit overvloed te leven. Net zoals ‘traditioneel vastgoed’ waarbij je woningen, vakantiehuizen, bedrijfspanden, winkels of garages koopt en verhuurt voor een consistente cashflow, is digitaal vastgoed óók een middel om een stabiele geldstroom te creëren. Er is geld in overvloed, dus hoe kan je online geld verdienen met digitaal vastgoed? Creëer een geldmachine met je online business voor meer financiële rust, vrijheid en overvloed. Maar hoe werkt digitaal vastgoed, waar begin je en waar moet je op letten? Voordat we ingaan op het antwoord, staan we in deze blog eerst stil bij de vraag: “Wat is digitaal vastgoed en welke verdienmodellen zijn er?” Laat je inspireren, want ook jij kan online geld verdienen met digitaal vastgoed!

Wat is de betekenis van digitaal vastgoed? 

Met digitaal vastgoed kan je online geld verdienen. Zelfs als je niet werkt. Oftewel, dit levert je een passief inkomen op, waardoor je meer financiële vrijheid voelt. Beschouw digitaal vastgoed daarom als ‘online vastgoed’, want elke vorm van digitaal vastgoed werkt vóór jou. Dit betekent concreet: zodra je het is gelukt om digitaal vastgoed op te bouwen, blijf je daarmee maandelijks een schaalbaar inkomen mee verdienen. 

Digitaal vastgoed, waar elke klik telt en data de weg wijst naar winst

Digitaal vastgoed verdienmodellen

Met een website of webshop kan je digitaal vastgoed opbouwen. Hetzelfde geldt voor social media accounts of je e-mail marketing lijst. Hoe? Alle digitaal vastgoed verdienmodellen bespreken we hieronder uitgebreid, zodat je weet hoe je geld kan verdienen met digitaal vastgoed.

In het kort, dit zijn de digitaal vastgoed verdienmodellen van een succesvol bedrijf

 • E-commerce
 • Affiliate marketing
 • "Nummer 1" abonnementen
 • Een betaald lidmaatschap 
 • Sponsorships 
 • Digitale producten 
 • Google Adsense

Digitaal vastgoed verdienmodel #1: E-commerce

24/7 kan je producten verkopen via je webshop of je kan je assortiment verkopen op bol.com, Amazon of Etsy. Juist nu de platformeconomie enorm groeit, wil je niet alsmaar afhankelijk zijn van je eigen webshop. Dit zijn de grootste voordelen van platforms: 

 • Bereik binnen no-time een grote groep ideale klanten
  E-commerce platforms hebben miljoenen bezoekers per maand en een compleet online marketing team die continu aan de slag is met zoekmachine optimalisatie (SEO) en conversie optimalisatie (CRO). Dit stelt je in staat om je producten aan een breder publiek aan te bieden en verkopen dan alleen op je webshop.

 • Profiteer van de betrouwbaarheid en naamsbekendheid 
  Bekende platforms als bol.com, Amazon of Etsy hebben al een gevestigde reputatie in de markt, waardoor potentiële vaak eerder geneigd zijn om iets te kopen op een bekend en vertrouwd platform in plaats van een onbekende webshop.

 • Gemakkelijk, veilig en vertrouwd bestelproces
  E-commerce platforms nemen vaak de complete transactieafhandeling voor je uit handen, inclusief betalingsverwerking, klantenservice en klantvriendelijk retourbeleid. Zo draagt een gebruiksvriendelijke website bij aan een positieve winkelervaring, waarmee je het vertrouwen wint bij je doelgroep.

 • Logistieke ondersteuning voor een snelle thuisbezorging
  E-commerce platforms nemen met fulfilment-services het logistieke proces over, waarbij ze ook verantwoordelijk zijn voor de opslag, verpakking en verzending van je producten. Dit bespaart je een heleboel gedoe, vooral als je een groot volume aan bestellingen hebt. Zo kan je je producten snel thuis laten bezorgen.
“Verkoop online, denk groots. E-commerce is niet slechts een winkel, het is een digitale reis.”

Het nadeel is wel dat je weinig data verzamelt over nieuwe klanten, want je data blijft in bezit van een e-commerce platform. Concreet betekent dit dat je geen naam en e-mailadres verzamelt van je nieuwe klanten. Met als gevolg dat je dus ook niet met e-mailcampagnes of een e-mail funnel je nieuwe klanten kan voorzien van informatie, inspiratie of promoties voor upselling, cross selling of deep selling. 

Je wil het liefst ook niet te afhankelijk zijn van e-commerce platforms, want zodra een e-commerce platform hogere prijs wijzigingen doorvoert, maak je minder winst. Dus met een eigen webshop of dropshipping website verzamel je klantgegevens en je verhoogt je winst, want je betaalt geen commissies aan een e-commerce platform per verkoop.  

Samenvattend: maak van je webshop, dropshopping website of een e-commerce platform niet de enige verkoopbron. Spreid je kansen bij het opbouwen van digitaal vastgoed. 

Digitaal vastgoed verdienmodel #2: Affiliate marketing

Naast je aanbod kan je aansluitende affiliate marketing links plaatsen om andermans producten of diensten te promoten, bijvoorbeeld in blogs, e-mails, social media posts of in de beschrijving van een YouTube video. Dan is affiliate marketing een ideale extra inkomstenbron, naast je core-business. 

Je kan ook een speciale affiliate marketing website maken en opbouwen, waarbij geld verdienen met affiliate marketing de grootste inkomstenbron is. Dit is je core-business, want je sluit je aan bij affiliate partnership programma’s. Zodra iemand via één van je affiliate links een product of dienst afneemt één van je affiliate partners, dan verdien jij een commissie van bijvoorbeeld 5%, 10%, 20% of soms zelfs 50% van de aankoopprijs

Een affiliate website is de digitale etalage van jouw missie, visie en passie. Maak het aantrekkelijk, boeiend en onvergetelijk

Daarnaast kan je met je bedrijf samenwerkingen aangaan met affiliate marketing partners, waarbij zij jouw aanbod gaan promoten in hun eigen netwerk. Met andere woorden, dan werkt het netwerk van je netwerk vóór jou. Voor elke verkoop van je product en dienst betaal je een commissie. Hoeveel commissie je uitbetaalt, kan en mag je zelf bepalen. Ga wel uit van een win-win situatie, waarbij het voor affiliate partners aantrekkelijk is om jouw aanbod te promoten. Zodra je affiliate marketing partner niets verkoopt via affiliate links naar je website of webshop, dan betaal je ook geen commissies. Zo loop je geen risico bij tegenvallende verkoopresultaten! 

Digitaal vastgoed verdienmodel #3: Linkbuilding deals met “Nummer 1” abonnementen 

Als je een affiliate marketing website hebt, is het verstandig om waardevolle blogs te schrijven. Denk aan “Top 10 lijstjes” of een blog als “Beste laptop voor fotobewerking”. Je kan ook review blogs schrijven, waarbij je de voor-en nadelen van een product of dienst beschrijft. Zo maak je van je affiliate website een soort vergelijkingswebsite met affiliate links naar verschillende aanbieders in je niche. 

Nu kan je naast de affiliate commissies, ook geld verdienen op je affiliate website met zogenaamde “Nummer 1” abonnementen. Stel je een “Top 10 lijstje” voor met de top 10 hotels in Amsterdam. Juist op zo’n populaire zoekterm met een hoog zoekvolume is het aantrekkelijk voor hotels in Amsterdam dat ze bovenaan in de blog genoemd worden als het beste hotel in Amsterdam. Dit levert logischerwijs hogere conversies op dan een hotel in Amsterdam dat op positie 8 staat in hetzelfde artikel. 

Dus dan is het extra aantrekkelijk voor jou als affiliate website eigenaar om voor een vast bedrag per maand jouw favoriete hotel in Amsterdam bovenaan in je blog te beschrijven. Want hoe hoger het zoekvolume van een zoekterm, des te moeilijker het voor een hotel in Amsterdam is om zelfstandig hoog te scoren in Google vanwege de SEO-concurrentie. 

Juist bij geen of te weinig SEO kennis of ervaring, is het voor het hotel in Amsterdam een no-brainer maandelijks geld te investeren in goed scorende posities in blogs via externe websites. Plus je kan zelfs in meerdere blogs op je affiliate website verwijzen naar het hotel in Amsterdam. Met andere woorden, je kan dus een soort van “linkbuilding deal’ maken met je samenwerkingspartners. Dan betalen ze je bijvoorbeeld € 250 per maand in ruil voor 5 prominent aanwezige posities op jouw website. 

“In de wereld van affiliate marketing is kwalitatieve content de sleutel. Maak van je blogs niet alleen informatieve gidsen, maar ook kansen voor 'Nummer 1' abonnementen, waarbij jouw website de spotlight deelt met gewaardeerde partners.”

Digitaal vastgoed verdienmodel #4: Betaald lidmaatschap

In een online community kan je extra exclusieve waarde delen voor je ideale klanten, wat niet gratis toegankelijk is op je website of social media kanalen. Juist met een betaald membership kan je wederkerend inkomen opbouwen, omdat je ideale klanten per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar betalen om lid te zijn van je online community. 

Zo kan je als coach, therapeut, psycholoog, trainer, consultant of expert je kennis en ervaring delen over een specifiek thema. Plus je kan gelijkgestemden verbinden in een veilige en vertrouwde online community, zodat je betalende leden samen vraagstukken bespreekbaar maken, online netwerken, tips delen, ervaringen uitwisselen en elkaar feedback geven. 

Elk lid krijgt daardoor het ‘community-gevoel’, want ze staan er niet alleen voor. Je wordt gezien en gehoord, want je kan zelfs via online Q&A sessies, challenges, maandelijkse thema’s en interactieve online trainingen een loyale fanbase creëren

Als toevoeging zou je zelfs kunnen overwegen om leden van je membership te belonen met kortingen voor LIVE workshops, events, groepsprogramma’s of 1-op-1 coaching en advies. In dat geval dient het betaalde lidmaatschap van de online community als strategisch slim opstapje richting een hoger geprijsd product of dienst

Een online business zonder digitaal vastgoed is als een reiziger zonder kompas, verdwaald in de digitale wildernis

Digitaal vastgoed verdienmodel #5: Sponsorships

Op je website kan je gesponsorde berichten of banners plaatsen op drukbezochte landingspagina’s of blogs in samenwerking met adverteerders. Zo kan je een speciale review schrijven rondom een product of dienst. Of je kan een banner strategisch slim plaatsen in een artikel met een gerelateerde zoekterm. 

Hoe meer organische websitebezoekers je per maand aantrekt, des te waardevoller het is voor merken in jouw niche om hun merkbekendheid en zichtbaarheid te vergroten via jouw website. Juist dan kan je lucratieve sponsorships verbinden aan je merk

Daarnaast kan je sponsors promoten aan het begin, tijdens of aan het eind van YouTube video’s, podcasts, social media posts of stories. Eventueel kan je zelfs speciale kortingscodes of aanbiedingen delen met je doelgroep, waarbij je je sponsors extra ‘in the spotlights’ zet. 

In ruil voor online zichtbaarheid betalen je sponsors met liefde geld aan je, want dit draagt bij aan de groei van het merk. Plus dankzij een sponsorship deal kunnen ze heel doelgericht hun ideale klanten in een specifieke niche aanspreken, omdat jij enthousiast over het merk schrijft en praat. Via jouw bereik profiteren sponsors ook nog eens van jouw betrouwbaarheid en autoriteit in de markt, dus daar mag ook een winstgevende vergoeding tegenover staan.

“Sponsorships zijn als verhalen op je website, waarin merken hun boodschap delen en jouw platform groeit.”

Met sponsors kan je een eenmalig geldbedrag afstemmen voor een tijdelijke periode, zoals tijdens feestdagen als Pasen, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw. Stel dat je een voedingscoach bent en je schrijft blogs of maakt video’s over gezonde, lekkere en makkelijke gerechten, dan is het slim om sponsordeals af te sluiten met je favoriete supermarkt of merk. 

Daarnaast kan je ook een wederkerend inkomen opbouwen met een lange termijn samenwerking, waarbij je een vast bedrag per maand verdient met gesponsorde berichten of banners van een specifiek merk waar je dol enthousiast over bent. Zo kan je bijvoorbeeld elke maand een review blog maken over een specifiek product of dienst. Of je deelt maandelijks in je Instagram stories of TikTok video’s hoe je een product gebruikt in je dagelijks leven. Dit is een vorm van influencer marketing. 

Digitaal vastgoed verdienmodel #6: Digitale producten verkopen

Wil je een e-book, masterclass, challenge, checklist, template, online video training of online cursus verkopen als kennisondernemer? Je kan simpel je kennis omzetten in één of meerdere digitale producten om meer schaalbaarheid te creëren in je bedrijf. 

Of je nu 10x, 100x of 1000x je digitale producten verkoopt, dat maakt niet uit. Zodra je digitale producten eenmaal ‘af’ zijn, kan je langdurig online geld verdienen met digitaal vastgoed. Wat telt, zijn de voordelen van schaalbaarheid. Online geld verdienen met digitale producten is ideaal voor je als je: 

 • Minder 1-op-1 wilt werken met klanten 
 • Meer mensen wilt bereiken met jouw kennis 
 • Meer werkgeluk en vrijheid met je bedrijf wilt creëren
 • Wilt afstappen van uurtje-factuurtje als (enige) verdienmodel
 • Een passief inkomen wilt genereren om 24/7 geld te verdienen

De verkoopprijs van digitale producten kan je zelf bepalen, waardoor je meer geld in minder kan verdienen. Zo kan je schaalbare impact maken en een schaalbaar inkomen verdienen. Dan sla je twee vliegen in één klap, dus dat is een pure win-win situatie. 

Helemaal als je je website vóór je werkt, qua zoekmachine optimalisatie (SEO) en conversie optimalisatie (CRO). Plus met geautomatiseerde e-mail funnels kan je je bedrijf volledig automatiseren om op de automatische piloot je digitale producten te verkopen.  

Digitaal vastgoed is de sleutel tot meer vrijheid. Verkoop je kennis in digitale producten en laat je bedrijf 24/7 voor je werken

Daarnaast kan je ook software ontwikkelen en verkopen als digitaal product. Zo heb je allerlei handige software en tools die het leven voor jou als succesvolle ondernemer makkelijker maken, waaronder tools als: 

 • AI tools 
 • SEO tools 
 • Design tools 
 • Wireframe tools
 • Social media tools 
 • Project management tools
 • Marketing automation tools

Of denk aan software als: 

 • CRM software
 • Chatbot software
 • Website software 
 • Webinar software
 • Webshop software
 • Boekhoudsoftware
 • E-learning software
 • Community software
 • E-mail marketing software

Digitaal vastgoed verdienmodel #7: Display advertising op je website

Via Google Adsense kan je eenvoudig extra passief inkomen genereren door display-advertenties op je website te tonen. Jij zorgt voor een consistente stroom aan websitebezoekers en met winstgevende banners verdien je geld op basis van: 

 • Klikken (Cost-per-click)  
 • Views (Cost-per-impression)

Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het toevoegen van één technische codefragment aan je website. Op basis van het Google algoritme worden er dan display-advertenties geselecteerd en getoond op specifieke locaties die aansluiten bij de inhoudelijke content op je website. Hierdoor neemt de kans toe op meer kliks. Je kan ook zelf kiezen wat voor soort display-advertenties je wel of niet op je website hebt willen staan, afhankelijk van je merkpositionering. 

Met de uitgebreide rapportage- en analysefuncties van Google Adsense kan je de prestaties van je display-advertenties op de voet blijven volgen. Dus zelfs als je zelf geen fysieke of digitale producten verkoopt, dan kan je geld verdienen vanuit huis. Dat is een groot voordeel van dit digitaal vastgoed verdienmodel, want je hoeft geen directe betrokkenheid bij de verkoop van advertentieruimte te hebben. 

Datagedreven online geld verdienen met digitaal vastgoed 

Het allergrootste voordeel van digitaal vastgoed is een voorspelbare cashflow, want je kan een online business volledig sturen op basis van data in plaats van intuïtie. Zo weet je met een website of webshop precies: 

 • het aantal websitebezoekers per maand via betaalde advertenties
 • hoeveel organische websitebezoekers je per maand aantrekt met SEO 
 • welke copywriting in titels, meta descriptions en advertenties converteren
 • via welke blogs en landingspagina’s je de meeste websitebezoekers krijgt
 • welke zoektermen hoog in Google scoren met strategisch slimme SEO-teksten 
 • wat de Return On Investment (ROI) is van Google Ads of social media advertising
“Digitaal vastgoed: waar data de architect is en een voorspelbare cashflow het resultaat. Stuur je online business met feiten, niet alleen met gevoel.”

Eenmaal op je website of webshop draait het vooral om conversie optimalisatie, want je wil websitebezoekers verleiden tot een conversie. Dit betekent dat ze klikken op een affiliate link, een gratis weggever downloaden, zich inschrijven voor een gratis webinar, een laaggeprijsde online training aanschaffen of een online cursus kopen. 

Dus wat is je conversie optimalisatie strategie om van websitebezoekers betalende klanten te maken? Het conversiepercentage van een landingspagina geeft aan hoeveel procent van je websitebezoekers daadwerkelijk overgaat tot een conversie. 

Stel dat je komende maand 1000 websitebezoekers hebt met een gemiddeld conversiepercentage van 2%. Dit betekent dat slechts 20 van de 1000 websitebezoekers actie ondernemen. 

Digitaal vastgoed opbouwen met een geautomatiseerde e-mail funnel  

De grootste uitdaging zit in het opbouwen van een online business waarbij je bedrijfsgroei niet langer afhankelijk is van jouw input. Gelukkig kan je met e-mail marketing je online business volledig automatiseren om op de automatische piloot digitale producten te verkopen via conversiegerichte sales mails.

Zo kan je websitebezoekers via een opt-in pagina op je mailinglijst laten inschrijven in ruil voor een gratis weggever, zoals een e-book, checklist, test, quiz, video, webinar of masterclass. 

Vervolgens kan je in je e-mail funnel je mails gaan personaliseren, segmenteren en automatiseren. Inclusief waardevolle content die volledig afgestemd is op de verlangens van je ideale klanten én het klikgedrag in de e-mail funnel. 

"Optimaliseer je e-mail funnel stap voor stap. Personaliseer, segmenteer en automatiseer - de drie pijlers van een succesvolle, datagedreven digitale verkoopmachine."

Stapsgewijs kan je gaan A/B testen om je e-mail funnel van A tot Z te optimaliseren voor het verhogen van de conversies in je e-mail funnel. Ook dit is volledig datagedreven, want op basis van je openingspercentages en doorklikratio’s (CTR) van je mails, kan je precies berekenen wat de conversie is als je een digitaal product wil verkopen. 

Onderaan de streep kan je dus een omzetprogrose maken, want je weet op basis van data: 

 • hoeveel websitebezoekers per maand je aantrekt met organisch en betaald verkeer
 • hoeveel websitebezoekers zich inschrijven op je mailinglijst via een opt-in pagina
 • hoeveel websitebezoekers direct een digitaal product koopt op een verkooppagina
 • hoeveel contactpersonen op je mailinglijst de mails openen en doorklikken naar je verkooppagina
 • hoeveel contactpersonen op je mailinglijst een digitaal product kopen of op een affiliate link klikken

Op basis daarvan kan je ook ontdekken wat de grootste conversiekillers in je complete salesfunnel zijn, want waar loop je geld mis met je digitaal vastgoed? 

Hoe meer inzicht je hebt in je cijfers, des te beter je antwoord krijgt op vragen als:

 • Wat is de beste besteding van mijn volgende uur?
 • Wat is de beste besteding van mijn volgende euro?
"Ken je cijfers, ken je kansen. Weet hoeveel elke stap in je funnel oplevert, zodat je elke euro en elk uur kan inzetten waar het meest rendement wordt behaald."

Online geld verdienen tijdens het reizen met digitaal vastgoed

Stel dat je één maand of zelfs 3 maanden lang zou willen reizen naar één of meerdere van je favoriete landen. Denk aan een roadtrip door Scandinavië, een Safari reis door Afrika, een rondreis door Azië of een roadtrip door Amerika. Waar je ook liefhebber van bent, je wil het liefst een sabbatical nemen én je wil geld verdienen tijdens het reizen

Voor 99% van de ondernemers is er alleen één groot obstakel. Ze verdienen geen geld als ze niet werken, want ze hebben nog geen zelfsturend team vóór ze werken of er is nog geen winstgevend digitaal vastgoed.

Daarom is dit mijn favoriete formule voor het opbouwen van digitaal vastgoed:

Zoekmachine optimalisatie (SEO) + Conversie optimalisatie (CRO) + Geautomatiseerde e-mail funnels = 24/7 online geld verdienen 

Het allergrootste voordeel is dat je letterlijk niets meer hoeft te doen tijdens je vakantie of reis, zodra alles is geautomatiseerd, gesegmenteerd en geoptimaliseerd: 

 • Zoekmachine-optimalisatie (SEO)
  SEO is online vastgoed met A-locaties in de vorm van #1 posities in Google. Door hoog te scoren met SEO wordt je meer gezien als de expert in jouw markt. Zo blijf je ook als je één of meerdere maanden helemaal niet werkt, alsnog organische websitebezoekers in overvloed aantrekken.

 • Conversie optimalisatie (CRO) 
  Aan de hand van winstgevende copywriting en een slimme conversie optimalisatie strategie kan je aan de lopende band online geld verdienen. Door de verkoop van digitale producten op je website, affiliate marketing, display advertising of sponsorships.

 • Geautomatiseerde e-mail funnels (marketing automation)
  Met geautomatiseerde e-mailfunnels kan je, zelfs als je maandenlang op reis bent, voortdurend waarde blijven bieden aan de contactpersonen op je mailinglijst. Dit doe je met evergreen content, wat tijdloze content is die langdurig relevant is en blijft voor je ideale klanten. Zo kan je je geloofwaardigheid als autoriteit in de markt én geld blijven verdienen op de automatische piloot met een duurzaam verdienmodel.

Je hoeft dan zelfs ook geen social media advertenties bij te houden of social media stories te maken. Sterker nog: zo kan je online ondernemen zonder social media, waarbij je dus niet continu ‘aan’ moet staan om online zichtbaar te zijn en geld te verdienen tijdens het reizen. Heerlijk, ultiem genieten is dat!

Online ondernemen met digitaal vastgoed zonder social media: focus op vrijheid, niet op constante zichtbaarheid

Hulp bij het opbouwen en opschalen van digitaal vastgoed

Wil je een online business starten om financiële vrijheid te creëren met digitaal vastgoed? Of heb je al een online business en verlang je naar een slimme strategische aanpak voor het genereren van meer passief inkomen? 

Wat je favoriete digitale vastgoed verdienmodel ook is, we helpen je graag met online business coaching op maat voor het creëren van een winstgevende website of webshop!


Reacties
Categorieën